Den danske bedriften Nimatic har hevet begrepet miljøbevissthet til en svært høy standard og står stolt som både leverandør og samarbeidspartner til Makins banebrytende produkter.

Denne fremtidsrettede bedriften adopterer ikke bare noen få miljøvennlige tiltak; den integrerer i stedet en miljøbevisst filosofi i alle aspekter av virksomheten – fra ideologi til konkrete handlinger.

De stigende kostnadene for gass det siste året førte til ytterligere handling, med innføring av varmepumper i produksjonsprosessene. Nimatic svarte på kundehenvendelser om avhengighet av gass ved å omfavne fornybare energiløsninger.

Nimatic har nå ni varmepumper som driver hele anlegget deres, noe som signaliserer en fullstendig overgang fra avhengighet av gass.

Selskapet Nimatic bruker varmepumper

John viser de nylig installerte varmepumpene som bidrar til kostnadsbesparelser for Nimatic.

Inspirert av personlig engasjement initierte John Nielsen, eier og en nøkkelperson i Nimatic, en grønn bølge innenfor familien sin, der hver enkelt medlem gikk over til elektriske kjøretøy. John gikk enda lenger og installerte solcellepaneler og varmepumper i huset sitt. Denne personlige reisen førte til en dyp erkjennelse – hvis Nimatic fronter bærekraftighet, hvorfor var tradisjonelle drivstoffdrevne kjøretøy fortsatt en del av deres daglige drift?

En lunsjspørring avdekket en felles utfordring blant ansatte: behovet for mer praktiske ladeløsninger for elektriske kjøretøy, spesielt for de som bor i leiligheter. John forestilte seg en løsning – å installere ladestasjoner på fabrikkens område, komplett med et omfattende system for ladelogger. Resultatet: en kollega har allerede omfavnet overgangen til elektriske kjøretøy ved å kjøpe en Hyundai Ionic.

Lagertrucken drives av oppladbare batterier, og den gamle, mye brukte diesel-drevne bedriftsvarebilen vil snart bli erstattet med en elektrisk varebil.

– Jeg kan ikke se for meg å kjøpe et fossildrevet kjøretøy igjen, sier John.

Nimatic vil tilby ladningsløsninger for elektriske biler

Nimatic vil snart tilby ladestasjoner for elektriske kjøretøy for de ansatte.

Nimatic finner bærekraftige og miljøvennlige løsninger i samarbeid med Makin

Utover miljøinitiativer samarbeider Nimatic aktivt med emballasjeprodusenter og kunder, inkludert Makin, for å skape miljøvennlige løsninger med mål om å eliminere plast og skum til fordel for resirkulerbart papir.

Vi har jobbet tett sammen med Makin for å finne en papirpakkeløsning for master til maskinstyringssystemene, forklarer John.

Alle delene som leveres til Makin er merket med materialene som er brukt, slik at når det er på tide å kaste delene, kan det gjøres riktig.

Internt i produksjonsområdet er bedriften dedikert til å bruke containere til forskjellige formål, noe som bidrar til en bærekraftig og sirkulær økonomi.

Sortering av avfall i fabrikken

Nimatic er nøye med sorteringen av avfall fordi metaller har en verdi, men bare hvis det sorteres riktig.

John Nielsens personlige engasjement driver Nimatics helhetlige tilnærming til samfunnsansvar og integrering av arbeidsstyrken

John Nielsens engasjement for samfunnsansvar går ut over forretningsområdet. Motivert av personlig tragedie – tapet av faren og sønnen til kreft – og den påfølgende økonomiske krisen, rettet han fokuset sitt mot å hjelpe enkeltpersoner med å reintegrere seg i samfunnet etter å ha møtt utfordringer som skader, sosiale problemer eller funksjonshemninger.

I løpet av de siste 12-13 årene har Nimatic støttet over 100 personer på reisen deres mot bedring. Nimatics påvirkning strekker seg til Næstved Kommune, der fire ansatte, som opprinnelig var en del av rehabiliteringsprogrammer, har sømløst integrert seg i arbeidsstyrken, noe som viser en imponerende suksessrate.

Samfunnsansvar

Nimatic tar samfunnsansvar og har vært en del av kommunens rehabiliteringsprogram i flere år.

Makin og Nimatic: Et synergisk partnerskap som driver samfunnsansvar og bærekraftighet i teknologi

Det er virkelig inspirerende for Makin å ha et nært samarbeid med leverandører som Nimatic. Makins forpliktelse til samfunnsansvar og bærekraftighet bygger på å levere brukervennlig teknologi som hjelper kundene våre med å forbedre miljøavtrykket sitt. Makin sikter mot sterk deltakelse fra de ansatte, tett samarbeid med leverandørene våre og bærekraftighet som en integrert del av Makins strategi.

Eliminering av plastemballasje

Makin og Nimatic har jobbet tett sammen for å eliminere plastemballasje og merke alle komponenter riktig.

Makin vurderer miljø- og menneskelig påvirkning av produktene våre gjennom hele forsyningskjeden, fra kildene til råmaterialer til produksjon, lagring, levering og hver transportlenke imellom.

​Vi er i kontinuerlig dialog med leverandørene våre angående kildene og miljøpåvirkningen av produktene fra det øyeblikket du kjøper dem, men også når du er klar til å oppgradere gamle produkter og kvitte deg med dem.

Makins mål er å bidra gjennom alle aktivitetene våre for å redusere avfall og senke CO2-utslipp samtidig som vi forbedrer en bærekraftig fremtid for samfunnet, mennesker og miljøet. D

u kan finne mer informasjon om Nimatic på nettsiden deres: www.nimatic.com

www.nimatic.com Du kan lese mer om Makins forpliktelse til bærekraftighet og ESG ved å klikke her.

Forfatter og fotograf: Karina Lykke Lumholt