Het Deense bedrijf Nimatic heeft het concept van milieubewustzijn naar een zeer hoog niveau getild en staat trots als zowel leverancier als partner van de geavanceerde producten van Makin.

Dit vooruitstrevende bedrijf neemt niet alleen een paar milieuvriendelijke maatregelen aan; in plaats daarvan integreert het een milieubewuste filosofie in elk aspect van zijn activiteiten – van ideologie tot tastbare acties.

De stijgende kosten van gas in het afgelopen jaar leidden tot verdere actie, met de integratie van warmtepompen in de productieprocessen. Nimatic reageerde op klantvragen over de afhankelijkheid van gas door hernieuwbare energieoplossingen te omarmen.

Nimatic heeft nu negen warmtepompen die hun hele faciliteit van stroom voorzien, wat een volledig vertrek betekent van de afhankelijkheid van gas.

Het bedrijf Nimatic gebruikt warmtepompen

John toont de recent geïnstalleerde warmtepompen die bijdragen aan kostenbesparingen voor Nimatic.

Geïnspireerd door persoonlijke toewijding initieerde John Nielsen, eigenaar en een belangrijke figuur bij Nimatic, een groene golf binnen zijn familie, waarbij elk lid overging op elektrische voertuigen. John ging nog een stap verder en installeerde zonnepanelen en warmtepompen op zijn huis. Deze persoonlijke reis bracht een diepgaand besef teweeg – als Nimatic duurzaamheid promoot, waarom waren traditionele brandstofvoertuigen dan nog steeds onderdeel van hun dagelijkse activiteiten?

Een vraag tijdens de lunch onthulde een gemeenschappelijke uitdaging onder werknemers: de behoefte aan meer handige oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen, vooral voor degenen die in appartementen wonen. John zag een oplossing voor zich – het installeren van oplaadstations op het fabrieksterrein, compleet met een uitgebreid systeem van laadlogs. Het resultaat: een collega heeft al de overstap naar elektrische voertuigen omarmd door de aanschaf van een Hyundai Ionic.

De magazijntruck wordt aangedreven door oplaadbare elektrische batterijen, en de oude, veelgebruikte dieselgestuurde bedrijfsbus zal binnenkort worden vervangen door een elektrische bus.

– Ik kan me niet voorstellen ooit nog een voertuig op fossiele brandstof te kopen, zegt John.

Nimatic zal oplaadoplossingen voor elektrische auto's bieden

Nimatic zal binnenkort oplaadstations voor elektrische voertuigen voor de werknemers bieden.

Nimatic vindt duurzame milieuvriendelijke oplossingen in samenwerking met Makin

Naast milieuprojecten werkt Nimatic actief samen met verpakkingsleveranciers en klanten, waaronder Makin, om milieuvriendelijke oplossingen te creëren, met als doel plastic en schuim te vervangen door recyclebaar papier.

We hebben nauw samengewerkt met Makin om een papieren verpakkingsoplossing te vinden voor de masten voor de machinebesturingssystemen, legt John uit.

Alle onderdelen die aan Makin worden geleverd, zijn gelabeld met de gebruikte materialen, zodat wanneer het tijd is om de onderdelen af te danken, dit correct kan gebeuren.

Intern in het productiegebied is het bedrijf toegewijd aan het gebruik van containers voor verschillende doeleinden, wat bijdraagt aan een duurzame en circulaire economie.

Sorteren van afvalproducten in de fabriek

Nimatic let goed op het sorteren van afvalproducten omdat metalen waarde hebben, maar alleen als ze correct worden gesorteerd.

John Nielsens persoonlijke toewijding stuurt de holistische benadering van Nimatic op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid en integratie van de arbeidskrachten aan.

John Nielsens toewijding aan maatschappelijke verantwoordelijkheid gaat verder dan het zakelijke domein. Gemotiveerd door persoonlijk leed – het verlies van zijn vader en zoon aan kanker – en de daaropvolgende financiële crisis, richtte hij zijn focus op het helpen van individuen om zich te reintegreren in de samenleving na het ervaren van uitdagingen zoals verwondingen, sociale problemen of handicaps.

In de afgelopen 12-13 jaar heeft Nimatic meer dan 100 individuen ondersteund in hun reis naar herstel. De impact van Nimatic strekt zich uit tot de gemeente Næstved, waar vier werknemers, aanvankelijk onderdeel van revalidatieprogramma’s, naadloos zijn geïntegreerd in de arbeidsmarkt, wat een indrukwekkend succespercentage laat zien.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Nimatic neemt maatschappelijke verantwoordelijkheid en maakt al enkele jaren deel uit van het rehabilitatieprogramma van de gemeente.

Makin en Nimatic: Een synergetisch partnerschap dat CSR en duurzaamheid in de technologie stimuleert

Het is werkelijk inspirerend voor Makin om een nauwe samenwerking te hebben met leveranciers zoals Nimatic. Het engagement van Makin voor CSR en duurzaamheid is gebaseerd op het leveren van gebruiksvriendelijke technologie die onze klanten helpt hun ecologische voetafdruk te verbeteren. Makin streeft naar sterke betrokkenheid van werknemers, nauwe samenwerking met onze leveranciers, en duurzaamheid als een geïntegreerd onderdeel van de strategie van Makin.

Eliminatie van plastic verpakkingen

Makin en Nimatic hebben nauw samengewerkt om plastic verpakkingen te elimineren en alle componenten correct te markeren.

Makin overweegt de milieueffecten en de impact op mensen van de reis van onze producten door de supply chain, van de bron van grondstoffen tot productie, opslag, levering, en elke schakel in het transport daartussen.

We zijn voortdurend in dialoog met onze leveranciers over de bronnen en de milieueffecten van producten, vanaf het moment dat u de producten aanschaft, maar ook wanneer u klaar bent om oude producten te upgraden en af te voeren.

Het doel van Makin is bij te dragen aan het verminderen van afval en het verlagen van CO2-uitstoot, terwijl tegelijkertijd wordt gewerkt aan een duurzame toekomst voor de samenleving, mensen, en het milieu.

Meer informatie over Nimatic is te vinden op hun website: www.nimatic.com

www.nimatic.com Meer informatie over het engagement van Makin voor duurzaamheid en ESG is te vinden door hier te klikken.

Auteur en fotograaf: Karina Lykke Lumholt