Den danske virksomhed Nimatic har løftet begrebet miljøbevidsthed til en meget høj standard og er stolt af at være både leverandør og partner til Makins banebrydende produkter.

Denne fremsynede virksomhed nøjes ikke med at indføre nogle få miljøvenlige foranstaltninger, men integrerer i stedet en miljøbevidst filosofi i alle aspekter af driften – fra ideologi til konkrete handlinger.

De seneste års stigende gaspriser fik os til at handle yderligere og indarbejde varmepumper i produktionsprocesserne. Nimatic reagerede på kundeforespørgsler om gasafhængighed ved at omfavne vedvarende energiløsninger.

Nimatic kan nu prale af ni varmepumper, der forsyner hele anlægget med strøm, hvilket signalerer, at man er gået helt væk fra at være afhængig af gas.

Virksomheden Nimatic bruger varmepumper

John viser de nyligt installerede varmepumper, der bidrager til omkostningsbesparelser for Nimatic.

Inspireret af personligt engagement startede John Nielsen, ejer og nøgleperson hos Nimatic, en grøn bølge i sin familie, hvor hvert medlem gik over til elbiler. John gik endnu videre og installerede solpaneler og varmepumper på sit hus. Denne personlige rejse udløste en dybtgående erkendelse – hvis Nimatic går ind for bæredygtighed, hvorfor var traditionelle brændstofkøretøjer så stadig en del af deres daglige drift?

En undersøgelse i frokostpausen afslørede en fælles udfordring blandt medarbejderne: behovet for mere bekvemme opladningsløsninger til elbiler, især for dem, der bor i lejligheder. John forestillede sig en løsning – installation af ladestationer på fabrikkens område, komplet med et omfattende system af opladningslogfiler. Resultatet: En kollega har allerede taget skiftet til elbiler til sig ved at købe en Hyundai Ionic.

Lagerbilen drives af genopladelige elektriske batterier, og den gamle, godt brugte dieseldrevne firmavarevogn vil snart blive erstattet af en elektrisk varevogn.

– Jeg kan ikke se mig selv købe et fossilt drevet køretøj igen, siger John.

Nimatic vil levere opladningsløsninger til elbiler

Nimatic vil snart stille ladestationer til elbiler til rådighed for medarbejderne.

Nimatic finder bæredygtige miljøvenlige løsninger i samarbejde med Makin

Ud over miljøinitiativer samarbejder Nimatic aktivt med emballageleverandører og kunder, herunder Makin, om at skabe miljøvenlige løsninger, der sigter mod at eliminere plast og skum til fordel for genanvendeligt papir.

Vi har arbejdet tæt sammen med Makin for at finde en løsning til papirpakning af masterne til maskinstyringssystemerne, forklarer John.

Alle dele, der leveres til Makin, er mærket med de materialer, der er blevet brugt, så når det er tid til at skrotte delene, kan det gøres korrekt.

Internt i produktionsområdet er virksomheden dedikeret til at udnytte containere til forskellige formål og bidrage til en bæredygtig og cirkulær økonomi.

Sortering af affaldsprodukter på fabrikken

Nimatic er omhyggelig med sorteringen af affaldsprodukter, fordi metaller har en værdi, men kun hvis de er sorteret korrekt.

John Nielsens personlige engagement er drivkraften bag Nimatics holistiske tilgang til socialt ansvar og integration af arbejdsstyrken

John Nielsens engagement i socialt ansvar rækker ud over forretningsverdenen. Motiveret af en personlig tragedie – tabet af sin far og søn til kræft – og den efterfølgende finanskrise, rettede han sit fokus mod at hjælpe mennesker med at blive reintegreret i samfundet efter udfordringer som skader, sociale problemer eller handicaps.

I løbet af de sidste 12-13 år har Nimatic støttet over 100 personer på deres rejse mod rehabilitering. Nimatics indflydelse strækker sig til Næstved Kommune, hvor fire medarbejdere, der oprindeligt var en del af rehabiliteringsprogrammer, problemfrit er blevet integreret i arbejdsstyrken, hvilket viser en imponerende succesrate.

Socialt ansvar

Nimatic tager socialt ansvar og har i flere år været en del af kommunens rehabiliteringsprogram.

Makin og Nimatic: Et synergistisk partnerskab, der driver CSR og bæredygtighed inden for teknologi

Det er virkelig inspirerende for Makin at have et tæt partnerskab med leverandører som Nimatic. Makins forpligtelse til samfundsansvar (CSR) og bæredygtighed bygger først og fremmest på at levere brugervenlig teknologi, der hjælper vores kunder med at forbedre deres miljømæssige fodaftryk. Makin sigter mod stærk medarbejderinvolvering, tæt samarbejde med vores leverandører og bæredygtighed som en integreret del af Makins strategi.

Afskaffelse af plastemballage

Makin og Nimatic har arbejdet tæt sammen om at eliminere plastemballage og mærke alle komponenter korrekt.

Makin tager hensyn til de miljømæssige og menneskelige konsekvenser af vores produkters rejse gennem forsyningskæden, fra råvareindkøb til produktion, opbevaring, levering og alle transportled derimellem.

Vi er i løbende dialog med vores leverandører om indkøb og produkternes miljøpåvirkning fra det øjeblik, du køber produkterne, men også når du er klar til at opgradere gamle produkter og bortskaffe dem.

Makins mål er at bidrage gennem alle vores aktiviteter til at reducere affald og sænke CO2-udledningen, samtidig med at vi forbedrer en bæredygtig fremtid for samfundet, mennesker og miljøet.

Du kan finde flere oplysninger om Nimatic på deres hjemmeside: www.nimatic.com

Du kan læse mere om Makins engagement i bæredygtighed og ESG ved at klikke her.

Forfatter og fotograf: Karina Lykke Lumholt