Peter Tjärnberg från vår svenska återförsäljare Maskin System AB går i pension, och Maskin System beslutade att skriva en porträttartikel som en hyllning till Peters karriär, som har sammanfallit med en intressant och händelserik period för Maskin System.

Peters historia börjar för länge sedan i nordvästra Sverige, där Peter växte upp som den äldste av tre bröder. Peter började sin karriär när han gick på gymnasiet och arbetade på en Shell-bensinstation, där han välkomnade alla kunder med sin vänlighet och snart blev stationens händige man.

Efter avslutad gymnasieutbildning beslutade han sig för att studera datavetenskap, men åren på bensinstationen hade gjort intryck på honom, och Shell kontaktade honom senare och erbjöd honom en tjänst som datatekniker. På väg till huvudstaden Stockholm arbetade Peter på olika positioner och avslutade som VD för alla franchisetagare för Shell-stationerna i Sverige. Efter många år beslutade Peter att det var dags för en karriärförändring. Vid den tiden var han i kontakt med en person som drev en bensinstation som också sålde släpvagnar, och Peter började arbeta där.

Maskin Systems team i Sverige

Maskin Systems team i Sverige

Peter kommer mest av allt att sakna alla skratt.

-Jag minns att min kollega Andreas sa: Just nu skrattar vi åt saker som hände för 10 år sedan. Om 10 år kommer vi att skratta åt det som händer just nu! Och detta är förmodligen det bästa råd jag kan ge er som är i början av era karriärer: Ha kul! Ni kommer att missa något om ni tror att allt är så förbaskat seriöst!

Nu när Peter kommer att ha mer fritid kommer han att spendera den med sin fru i deras nya sommarstuga tillsammans med sina fyra barn och deras barnbarn. De planerar att bygga en ny glasveranda och ett litet extra hus på marken.

– Jag ser fram emot att fortsätta detta livstabell så länge jag kan och åtminstone tills jag är 82, vilket är den genomsnittliga livslängden.

Peter kommer att fortsätta bo i Örebro och har lovat att hjälpa Maskin System ibland. Maskin System-teamet förväntar sig att hålla kontakten med Peter och träffa honom vid några av de evenemang som hålls.

 

Ett stort tack till Peter från oss alla i maskinstyrningsgemenskapen. Hoppas du kommer att njuta av ditt nya liv. Hoppas att du kommer att njuta av ditt nya liv.