Peter Tjärnberg fra vores svenske forhandler Maskin System AB går på pension, og Maskin System besluttede sig for at skrive en portræthistorie som en hyldest til Peters karriere, som har været sammenfaldende med en interessant og begivenhedsrig periode for Maskin System.

Peters historie starter for længe siden i det nordvestlige Sverige, hvor Peter voksede op som den ældste af tre brødre. Peter startede sin karriere, da han gik i gymnasiet og arbejdede på en Shell-tankstation, hvor han bød alle kunder velkommen med sin venlighed, og han blev snart stationens altmuligmand.

Efter gymnasiet besluttede han sig for at læse datalogi, men hans år på tankstationen havde gjort indtryk på ham, og Shell kontaktede ham senere og tilbød ham et job som datatekniker. Peter tog til hovedstaden Stockholm, hvor han arbejdede i forskellige stillinger og endte som COO for alle franchisede Shell-stationer i Sverige. Efter mange år besluttede Peter, at det var tid til et karriereskift. På det tidspunkt var han i kontakt med en fyr, der drev en tankstation, som også solgte trailere, og Peter begyndte at arbejde der.

Maskin System-teamet i Sverige

Maskin System-teamet i Sverige

Peter vil mest af alt savne al latteren.

-Jeg kan huske, at min kollega Andreas sagde: Vi sidder lige nu og griner af ting, der skete for 10 år siden. Om 10 år kommer vi til at grine af de ting, der sker lige nu! Og det er nok det bedste råd, jeg kan give til dem af jer, der er i begyndelsen af jeres karriere: Hav det sjovt! Du kommer til at gå glip af noget, hvis du tror, at alt er så forbandet alvorligt!

Nu, hvor Peter får mere fritid, vil han tilbringe den med sin kone i deres nye sommerhus sammen med deres fire børn og børnebørn. De planlægger at bygge en ny glasveranda og et lille ekstra hus på grunden.

– Jeg ser frem til at fortsætte dette tableau kaldet livet, så længe jeg kan, og i hvert fald indtil jeg er 82, som er den gennemsnitlige levealder.

Peter vil fortsat bo i Örebro og har lovet at hjælpe Maskin System nogle gange. Maskin System-teamet forventer at holde kontakten med Peter og møde ham til nogle af de arrangementer, der afholdes.

 

En stor tak til Peter fra alle os i maskinstyringsfællesskabet. Jeg håber, du vil nyde dit nye liv.