Peter Tjärnberg van onze Zweedse dealer Maskin System AB gaat met pensioen, en Maskin System heeft besloten een portretverhaal te schrijven als eerbetoon aan de carrière van Peter, die samenviel met een interessante en enerverende periode voor Maskin System.

Het verhaal van Peter begint lang geleden in het noordwesten van Zweden, waar Peter opgroeide als de oudste van drie broers. Peter begon zijn carrière toen hij op de middelbare school werkte bij een Shell-tankstation, waar hij alle klanten met zijn vriendelijkheid verwelkomde en al snel de klusjesman van het station werd.

Na het afronden van de middelbare school besloot hij informatica te studeren, maar zijn jaren bij het tankstation hadden indruk op hem gemaakt, en Shell nam later contact met hem op en bood hem een baan aan als computer technicus. Peter vertrok naar de hoofdstad, Stockholm, waar hij in verschillende functies werkte, uiteindelijk als COO voor alle gefranchisede Shell-stations in Zweden. Na vele jaren besloot Peter dat het tijd was voor een carrièreverandering. Op dat moment had hij contact met een man die een tankstation beheerde dat ook aanhangwagens verkocht, en Peter begon daar te werken.

Het team van Maskin System in Zweden

Het team van Maskin System in Zweden

Peter zal vooral al het gelach missen.

– Ik herinner me mijn collega Andreas die zei: We lachen nu om dingen die 10 jaar geleden gebeurden. Over 10 jaar zullen we lachen om de dingen die nu gebeuren! En dit is waarschijnlijk het beste advies dat ik kan geven aan degenen onder jullie die aan het begin van jullie carrière staan: Heb plezier! Je zult missen, als je denkt dat alles zo vreselijk serieus is!

Nu Peter meer vrije tijd zal hebben, zal hij die doorbrengen met zijn vrouw in hun nieuwe zomerhuis, samen met hun vier kinderen en hun kleinkinderen. Ze zijn van plan een nieuwe glazen veranda en een klein extra huis op de grond te bouwen.

– Ik kijk ernaar uit dit tableau genaamd leven voort te zetten zolang ik kan en ten minste tot ik 82 ben, wat de gemiddelde levensverwachting is.

Peter zal blijven wonen in Örebro en heeft beloofd om Maskin System af en toe te helpen. Het team van Maskin System verwacht in contact te blijven met Peter en hem te ontmoeten bij enkele van de evenementen die worden gehouden.

 

Een groot dankwoord aan Peter namens ons allen in de machinebesturingsgemeenschap. We hopen dat je van je nieuwe leven zult genieten.